סעודה לכבוד ההילולא התקיימה אמש מוצאי תענית עשרה בטבת שלא כמו בכל שנה עקב הפורעים השבתאים שהשתלטו על בית המדרש בזמן שהסעודה הייתה אמורה להתקיים.
מיד לאחר תפילת ערבית, הציבור הגדול נטל ידיו לסעודת ההילולא, כשהם שוברים את התענית בסעודה שהוגשה כיד המלך.
בעלי המנגנים בראשות החזן והבעל מנגן הר"ר זלמן נפתלי'ס הי"ו, הנעימו את המעמד ללא כלי זמר, כמנהג אנ"ש בבית המדרש, כיוון שיום ההילולא חל בצום העשירי. הר"ר זלמן סיפר לציבור הקדוש שבזמנים הקשים אצל מוהרנ"ת כשהיו הרדיפות של המתנגדים, היו שרים את הניגון "בך בטחו אבותינו", ואז ר' זלמן שר יחד עם כל הציבור את הניגון בהתלהבות מיוחדת! [ראה תיעוד]
הרה"ח ר' אפרים נחמן אנשין שליט"א, גבאי ומשפיע ראשי בבית מדרשינו נעמד לשאת את דברו כשהוא מדבר על עניין 'בצר הרחבת לי', לגבי הקשיים שמתפללי בית מדרשינו חווים החל מיום הכיפורים ועד אתמול, ליל ההילולא. הוא קרא לציבור בכלל ולצעירים בפרט, להתחיל לחזק את ענייני הרוחניות בבית המדרש בעיקר בעניין לבוא בזמן לתפילות ולהתפלל כמו שברסלב'ר צריך להתפלל. בהמשך הוא סיפר לקהל על הגרעון של קופת בית המדרש, ובפרט לאחרונה שהתווספו עליהם ההוצאות של תיקוני הנזקים שבוצעו על ידי הפורעים הידועים, וב"ה שקבוצת אברכים לקחו על עצמם את העבודה בעשיית מגבית חירום לטובת ביהמ"ד, וכל הקהל מתבקש לפעול ולהפעיל למען דבר נשגב זה.
לאחר הדרשה הופיע הרה"ח ר' יעקב מאיר שכטר שליט"א שלמרות חולשתו שכמעט אינו יוצא מפתח ביתו, ולמרות שאינו נוהג לבוא להילולת מוהרנ"ת בכל שנה, הפעם הוא הגיע במיוחד לחזק את המתפללים, ולחזקם בתקופה הקשה שעוברת על מתפללי ביהמ"ד.
הרה"ח ר' שמואל משה קרמר שליט"א התכבד לשאת דברים. הוא התחיל את דרשתו בענייני השעה על מה שחסידות ברסלב עוברת בימם אלו בכלל, ומתפללי בית המדרש בפרט. הגה"ח אף הזיל דמעה תוך כדי דיבור על הסילוף הנורא שנעשה לאחרונה בחסידות ברסלב, והאריך בעניין שתורת ברסלב יש לה גם כן תורה שבעל פה העוברת דרך התלמידים האמתיים, ואי אפשר להיות ברסלב'ר חסיד אמיתי בלא לילך בדרך זו.
במעמד ההילולא הופיעו גם כן הרבנים הגאונים הרה"ג ר' יצחק רוזנבלט והרה"ג ר' נחמן ווינשטוק , מוצי"ם בבית מדרשינו מטעם העדה החרדית, וכן הרה"ח ר' נתנאל תפילינסקי, והרה"ח ר' שמחה קרמר והרה"ח ר' צבי צוקר.
בזמן ההילולא התקיימה בהיכל הכולל יריד הספרים הקבוע, שבמהלכה נמכרים ספרים ישנים מספריית בית מדרשינו במחירים סמליים בלבד, לצד ספרי רביז"ל חדשים ממכוני ההדפסה השונים.
הציבור יצא מחוזק ביותר מהמעמד החשוב, כשכולם מתחזקים בכל העניינים של רביז"ל ובפרט בחיזוק בית מדרשינו הגדול, שמהווה דוגמה למופת וחיקוי, ותל תלפיות לחסידי ברסלב בכל עולם.