בית המשפט החליט להאריך את מעצרו של אליעזר ברלנד ב-6 ימים, לאחר שהמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו. החקירה מתמקדת בחשדות נגד ברלנד לפיהם הוא "מכר" לאנשים ברכות ותרופות בדויות תמורת סכומים גבוהים בית משפט השלום האריך היום (חמישי) את מעצרו של אליעזר ברלנד, ראש ישיבת "שובו בנים", ב-6 ימים, לאחר שהמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו ב-8 ימים. על פי המשטרה, נגד ברלנד הצטברו יותר מ-200 עדויות, שמחזקות את החשד שהוא היה נוהג לתת ברכות לחולים תמורת סכומים עצומים. עורך דינו של ברלנד יגיש היום ערר לבית המשפט המחוזי בבקשה לשחרר אותו לחלופת מעצר.
השופטת מסרה לאחר ההחלטה כי "קיים חשד סביר, כמו כן נקבע בדיון קודם כי בתיק זה קיימת עילת מעצר של הימלטות מן הדין".
עוד הוסיפה השופטת: "התשתית הראייתית שאספה היחידה החוקרת מחזקת באופן משמעות את החשד כלפי המשיב. אוסיף כי התשתית הראייתי שנאספה מאז הארכת המעצר הקודמת מחקת באופן משמעותי בעיקר את החשד כי המעשים בוצעו תוך תכנון מוקדם ותוך קשירת שקר עם מעורבים אחרים, ובידיעה מראש המעשים לרבות מתן התרופות גורמים עוול לאותם נזקקים שלנו למשיב בעת צרה".
השוטפת מסרה כי לפי הראיות שנאספו עד כה – "קיימת תשתית ראייתית שמצביעה גם על כך שנטילת הכספים מהמתלוננים נעשתה תוך חלוקה לאחוזים שונים בין המעורבים השונים. מדובר בהתפתחות ראייתית משמעותית".
"עיינתי בדוח הסודי, ובו מוינו 29 פעולות חקירה נוספות שבכוונת היחידה החוקרת לבצע. חלק ניכר מפעולות החקירה הן בנות שיבוש באופן מהותי. מדובר בפעולות חקירה שעניינן חקירת מעורבים. בנוסף נוכח קיומה של תשתית ראייתי שמצביע על תזמון המעשים והעובדה שעבירות אחו בוצעו על פני תקופה ארוכה הרי שגם קיימת עילת מעצר של מסוכנות", מסרה השופטת.
נציג המשטרה, רס"מ ניר בן חיים, אמר כי הוא הגיש לבית המשפט "מסמכים שחיזקו באופן משמעותי את החשד הסביר נגד המשיב, בנוסף לכך ביצענו עשרות פעולות חקירה שגם הם חיזקו את החשד הסביר כנגד המשיב".
עוד הוסיף נציג המשטרה כי "אנו סבורים שהתבצע שיבוש קונקרטי של המשיב בנסיון שלו לשבש את החקירה המתנהלת נגדו. את פעולות החקירה שניסינו לבצע אתמול נאלצנו להפסיקה עקב כך שהגיע לחקריה ולא חש בטוב ולכן פונה לבית החולים. אנחנו מבקשים להיעתר לבקשה במלואה מחשש מהימלטות מאימת הדין".
מחקירת פרשת "עושק שחור" עולה כי ברלנד, באמצעות אנשיו, פעל בצורה סדורה: נתן ברכות והבטחות לחולים או בני משפחותיהם תמורת תשלום, שהגיע לעתים לסכומים של עשרות אלפי שקלים. לדברי קצין משטרה, "אנשים שילמו כסף וקיבלו אוויר".